In de wereld van BBQ zijn er verschillende hoogwaardige thermometers verkrijgbaar van over de hele wereld. Een van deze merken is ETI, beter bekend in Nederland als Thermapen Nederland. Steeds meer mensen ontdekken deze producten, vooral de Thermapen zelf, als een uitstekende BBQ-thermometer, geschikt voor zowel ervaren als minder ervaren thuiskoks. Het is ook onmisbaar geworden in de horeca.

ETI biedt een breed scala aan thermometers, waaronder de bekende Thermapen Classic en de Professional, die ik hier zal bespreken. Daarnaast zijn er verschillende andere thermometers in hun assortiment, elk met unieke functies. Ze bieden thermometers met Bluetooth, infraroodmogelijkheden en alarmfuncties. Je kunt zelfs de temperatuur van meerdere stukken vlees tegelijkertijd bewaken met extra probes.

Voor deze review kreeg ik de kans om de Thermapen Professional uit te proberen, de opvolger van de Classic. In dit geval heb ik de limited edition BLAZE getest, met een speciaal vlamontwerp. De specificaties van de nieuwe Professional zijn echter hetzelfde voor alle 10 kleuren die beschikbaar zijn voor deze vleesthermometer.

Specificaties

Net als bij al mijn reviews, laten we beginnen met de specificaties! De Thermapen Professional heeft een temperatuurbereik van -49,9°C tot 299,9°C en kan de temperatuur van je vlees of gerecht meten binnen 3 seconden. Dit is sneller dan de Classic-versie, die ongeveer één seconde langer duurt. De Thermapen Professional heeft een verlicht display, wat erg handig is als je aan het barbecueën bent in het donker (laten we eerlijk zijn, velen van ons doen dat). Het display kan 360 graden draaien, zodat je het normaal kunt lezen, ongeacht hoe je de Thermapen vasthoudt. De Thermapen Professional is spatwaterdicht en uitgerust met ‘Biomaster’. Dit materiaal heeft als voordeel dat het de groei van bacteriën vermindert, en de rubberen afdichting minimaliseert het risico dat water, stof of voedsel binnendringt. Dit is uiterst belangrijk voor veilige voedselbereiding. De Thermapen Professional gebruikt een AAA-batterij die eenvoudig te vervangen is. Elke Thermapen wordt geleverd met een kalibratiecertificaat, zodat je altijd een perfect functionerende thermometer hebt.

Kleuren

De Thermapen is verkrijgbaar in 10 verschillende kleuren. Sinds eind 2020 is er een extra coole limited edition genaamd de Blaze met vlammen erop. Bereid je voor op de beweringen dat een bepaalde kleur het snelst is. Welke kleur het snelst is voor jou? Dat zul je zelf moeten ontdekken. Maar je kunt er zeker van zijn dat je met de Thermapen een hoogwaardige thermometer hebt die je de hele tijd zult gebruiken, of het nu voor BBQ’en is of gewoon in de keuken. De Thermapen is een eersteklas gereedschap om te hebben.

Infrarood versie

Soms is het ook handig om de oppervlaktetemperatuur te meten, zoals de temperatuur van een pizzasteen, bijvoorbeeld. Naast de “gewone” Thermapen Professional is er ook de infraroodeditie genaamd de Thermapen IR. Deze thermometer heeft alle functies van de Professional, maar ook een extra handige infraroodfunctie in het handvat. De Thermapen IR heeft een min/max-temperatuurfunctie via de modusknop (alleen voor de IR-functie). De afstand tot het object is 5:1 (een verschil van 1 graad voor elke 5 cm afstand). Het is dus het beste om de thermometer zo dicht mogelijk bij het oppervlak te houden dat je meet.

Conclusie

Je hebt het al meerdere keren op mijn tijdlijn gezien. Ik vind de Thermapen gewoon een erg handige en goede thermometer. Vooral het verlichte display is erg handig tijdens het grillen in deze donkere dagen. Het is gemakkelijk schoon te maken en kan compact worden opgeborgen zonder losse draden. Er zijn ook speciale hoesjes (zelfs lichtgevende) beschikbaar, zodat je het schoon en stofvrij kunt opbergen bij je BBQ-uitrusting. Het feit dat je kunt kiezen uit zoveel verschillende kleuren of natuurlijk die coole limited edition, is een leuke bonus. Ik merkte bij het meten van de kerntemperatuur van een lekker dik stuk vlees op de BBQ dat het echt een fluitje van een cent was. Het ging supersnel. Steek het erin, wacht 3 seconden en voilà – de juiste temperatuur. Het ligt erg comfortabel in de hand door de ergonomische vorm en is ook heel gemakkelijk schoon te maken.

Als je de temperatuur constant zichtbaar wilt hebben of zelfs meetbaar via een app of display, dan moet je gaan voor de Dot, Bluedot of Smoke van Thermapen. Binnenkort geef ik je meer informatie over deze geweldige thermometers die je kunt vinden op Thermapen.com.

Al met al zijn alle ETI-thermometers echt robuust, of je nu een Classic, Professional, Dot, Bluedot of Smoke thermometer hebt. Ik ken iemand die nog steeds de allereerste Thermapen heeft, en die werkt nog steeds perfect. De Thermapen is razendsnel en zeer gebruiksvriendelijk. Dus, als je op zoek bent naar een duidelijke, sterke en gewoon goede thermometer om je nieuwe BBQ-creaties perfect te maken, bekijk dan de website van Thermapen Nederland. Welk type thermometer je ook zoekt, zij hebben iets voor jou. Voor meer informatie over de Professional, bekijk de Thermapen-website: https://www.thermapen.com.