Bacon-Wrapped Oreo’s! Af en toe kom je trends tegen die je op het eerste gezicht doen denken: nee, dat ga ik niet doen. Maar na veel overreding van verschillende mensen in de BBQ-wereld, gaf ik uiteindelijk toe en besloot het eens te proberen. En oké, ik geef het toe. Ik was aangenaam verrast.

Eerlijk gezegd zijn Oreos niet mijn eerste keuze als het op snacks aankomt. Ik weet dat ze in Nederland veel worden verkocht en dat veel mensen ze lekker vinden, maar het is niet zo’n grote hit als in de Verenigde Staten, denk ik, of in andere landen. En persoonlijk ben ik niet echt fan van de vulling, zogezegd. Maar hey, ik heb het toch een kans gegeven, en deze onwaarschijnlijke combinatie van Oreos, bacon (wat eigenlijk bijna alles lekkerder maakt), mijn BBQ-rub (ook iets dat bijna alles lekkerder maakt), en BBQ-saus is echt een smakelijke mix.

De trend zelf komt waarschijnlijk, zoals veel van deze trends, uit de Verenigde Staten. Het is een beetje zoals die Dorito spareribs die ik een tijdje geleden op mijn socialemediakanalen heb geplaatst. Ik ben stiekem benieuwd hoe deze combinaties tot stand komen. Misschien is het ontstaan tijdens een avond met veel drank, of misschien had iemand honger en dacht dat het een goed idee was om alles lekkers dat ze konden vinden bij elkaar te gooien. Hoe dan ook, die persoon heeft hier echt iets geweldigs ontdekt. Want serieus, ik vond dit heerlijk!

Het geweldige aan dit recept is trouwens dat je het op de barbecue, in de Airfryer of in de oven kunt maken. Het is min of meer een foolproof recept dat altijd lekker uitpakt. Dus, het is zeker een goede tip om thuis te proberen!

Ingredients

 • 1 normale verpakking oreo’s

 • Bacon (Bijna alles smaakt lekkerder met bacon)

 • de Hungry Dutchman pork rub

 • BBQ saus

Directions

 • Verwarm de BBQ voor tot een indirecte hitte van 150°C (300°F).
 • Wikkel een reep bacon om elke Oreo. Als de baconrepen te groot zijn, kun je ze in tweeën snijden. Met gemiddelde baconrepen uit de supermarkt kun je één hele reep voor elke Oreo gebruiken.
 • Strooi The Hungry Dutchman varkensrub over de bacon aan beide zijden.
 • Plaats de met bacon omwikkelde Oreos op de BBQ (tip: gebruik een aluminiumfolie bakje of iets vergelijkbaars).
 • Controleer na 10 minuten de kleur van de bacon. Als deze begint te bruinen, bestrijk dan voorzichtig de bacon met BBQ-saus (niet te veel). Laat de Oreos nog eens 5 tot 10 minuten koken.
 • Na 5 tot 10 minuten zouden de met bacon omwikkelde Oreos gaar moeten zijn. Haal ze van de BBQ en laat ze ongeveer 5 tot 10 minuten afkoelen.
 • Geniet van je heerlijke bacon-wrapped Oreos!