Ik hoor vaak van eenhoop mensen dat zij het jammer vinden dat de zomer voorbij is. Ik ben het hier absoluut niet mee eens. De herfst is een geweldig seizoen met geweldige kleuren, geuren en kruiden die bij dit seizoen passen. Kaneel, Anijs, gember, Speculaaskruiden en dan uiteraard nog Ahorn siroop, ook zoiets wat echt iets herfstachtigs is. Ik geniet er echt van. En je kunt je barbecue uiteraard gebruiken hiervoor maar het hoeft niet altijd. Dit is nou zo’n recept wat perfect kan na een heerlijke wandeling in het bos. Je komt thuis, oven aan, deze ribben er in en binnen een half uur geurt het huis al heerlijk naar de mengeling van kruiden en varkensvlees.

Kaneel kan niet samen met vlees
Ik heb deze zin vaker gehoort en ben het er zo niet mee eens. Sterker nog. In mijn verzameling kookboeken hier zitten een paar best wel oude kookboeken. In een van die boeken staat een lijst met seizoenskruiden en waar deze op gebruikt worden. Kaneel wordt hier zeer duidelijk niet in genoemd als smaakmaker in combinatie met kruiden. En zoals ik al zei, Ik ben het hier dus niet mee eens. Iets wat dit recept ook wel bewijst.

Kruiden
Mijn keuken staat vol met kruiden maar ik kan mij voorstellen dat dit bij jou niet het geval is. Mocht dat niet zo zijn, dan is mijn volgende tip echt perfect want eigenlijk alle kruiden die in dit recept gebruikt worden zijn te krijgen bij van Beekum Specerijen. Een online winkel met hoge kwaliteit voor goede prijzen. Dus als je kruiden nodig hebt, kijk vooral op hun website of stuur ze een bericht. Je wordt altijd goed te woord gestaan en zij denken altijd graag mee.

Geniet van dit heerlijke zoete zelfs wat pittige recept wat echt makkelijk te maken is in de oven. En laat vooral weten wat je hiervan vindt.

Ingredienten

 • 2 strengen spareribs

 • 2 cups appelsap

 • the Hungry Dutchman Pork rub

 • 1 cup Ahornsiroop

Bereidingswijze

 • Verhit de oven tot 180 C graden
 • Leg de ribben voor je op je aanrecht en verwijder het buikvlies
 • Wrijf de ribben nu in met het de hungry dutchman pork rub en pak de ribben goed in met aluminium folie. Voordat je het aluminium pakketje dichtmaakt, giet hier de appelsap bij de ribben en vouw de pakketjes goed dicht. Let op: Als je dun aluminium folie hebt, gebruik dan 2lagen)
 • Leg de spareribs pakketjes nu op een bakplaat en schuif deze in de oven. Laat de ribben nu minimaal 1.5 uur in de oven garen.
 • Na anderhalf uur haal je de ribben uit de oven. Vouw de pakketjes voorzichtig open en prik met een sateprikker in het vlees. Als dit zonder moeite en weerstand gaat, zijn de ribben gaar. zo niet, plaats de ribben dan nog even terug.
 • Als de ribben gaar zijn haal je deze uit het aluminum en leg je deze terug op de bakplaat met de bolle kant boven.
 • Pak nu de ahorn siroop en giet deze over de beide ribben heen. Kwast de ribben nu goed met de ahorn siroop in en plaats de ribben nog lekker in de oven voor een kleine 15 minuten.
 • Haal de ribben nu uit de oven en als je het lekker vind, kwast je nog een heel klein beetje de ribben in met een paar druppels ahorn siroop.